Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Commissie Ruimte

dinsdag 14 mei 2024

20:00 - 23:00
Locatie

Raadzaal, Bestuurscentrum Voorhout

Voorzitter
Bart van der Ploeg

Agendapunten

  1. 1
    Opening
  2. 2
    Vaststellen agenda
  3. 3

    Bij een commissievergadering kunt u gebruikmaken van het inspreekrecht. U geeft dan uw mening aan de raadsleden over een voorstel waar zij een besluit over moeten nemen of iets dat in Teylingen speelt. Indien u gebruik wil maken van het inspreekrecht, willen we u vragen om contact op te nemen met de griffie via gemeenteraad@raadteylingen.nl t.a.v. mevr. Cecile Bus, griffier commissie Ruimte. We ontvangen uw bericht bij voorkeur > 24 uur van tevoren, zodat raadsleden dit op tijd weten en zich hierop op kunnen voorbereiden.

  4. 4
    Mededelingen
  5. 5

    Bij de fractievergaderingen kunnen fracties aangeven als een hamerstuk een bespreekstuk moet worden en andersom.

  6. 6
    B E S P R E E K P U N T E N
  7. 7

    Binnen de gemeente bestaan twee beleidsregels m.b.t. het toepassen van zgn. 'kruimelgevallen' (hoe om te gaan met kleine afwijkingen van het bestaande bestemmingsplan). Het gaat om de volgende beleidsregels:

    • Kruimelbeleid 1e herziening 2011
    • Ruimtelijke randvoorwaarden logiesgewijze huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten Duin- en Bollenstreek.
      Deze beleidsregels worden in de CHw-bestemmingsplan beleidsneutraal omgezet. Een Chw-bestemmingsplan is niet hetzelfde als een Omgevingsplan, maar hier kan al wel gebruik gemaakt worden van de ruimte die de Omgevingswet biedt om bepaalde regelgeving flexibeler in te vullen.
      Er zijn twee zienswijzen binnengekomen op het ontwerp-bestemmingsplan, ook zijn enkele ambtshalve wijzigingen t.o.v. het ontwerp doorgevoerd.

    Gevraagd besluit:

    1. De Nota van beantwoording overlegreacties/zienswijzen, tevens Nota van wijzigingen ontwerpbestemmingsplan "Crisis- en herstelwet bestemmingsplan aanvullende bouw- en gebruiksregels Teylingen" vast te stellen.
    2. Het bestemmingsplan "Crisis- en herstelwet bestemmingsplan aanvullende bouw- en gebruiksregels Teylingen” met identificatienummer NL.IMRO.1525.BP2023TEY11004-VA01 gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan vast te stellen.
  8. 8

    Het betreft de bouw van een supermarkt, 3 commerciële ruimten, 48 appartementen en 11 woningen met bijbehorende voorzieningen. Om het bouwplan mogelijk te maken is een verklaring van geen bedenkingen van de raad nodig.


    Gevraagd besluit:

    1. De ontwerp verklaring van geen bedenkingen, zoals bedoeld in artikel 2.27 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en artikel 6.5, eerste lid van het Besluit omgevingsrecht (Bor) voor de bouw een supermarkt, 3 commerciële ruimten, 48 appartementen en 11 woningen met bijbehorende voorzieningen aan het Hortusplein in Sassenheim ter inzage te leggen gedurende een periode van zes weken.
    2. De ontwerp verklaring van geen bedenkingen de status van definitieve verklaring van geen bedenkingen te verlenen als geen zienswijzen zijn ontvangen op de ontwerp verklaring van geen bedenkingen en de ontwerp omgevingsvergunning.
  9. 9

    De gemeenschappelijke regeling ODWH moet worden aangepast. Dat is nodig omdat de wijzigingen van de Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr) dat verplicht. De Wgr vereist dat een aantal zaken beter in de gemeenschappelijke regelingen worden opgenomen, zoals het houden van een evaluatie en vastleggen van afspraken over uittreding. Deze wijzigingen zijn vastgelegd in het ontwerpbesluit tot de 13e wijziging Gemeenschappelijke Regeling ODWH.


    Het algemeen bestuur van de ODWH heeft daarnaast in de 13e wijziging opgenomen dat het algemeen bestuur voortaan uit één lid per deelnemer bestaat in plaats van twee. Het terugbrengen van het aantal leden van het algemeen bestuur heeft echter consequenties voor de mogelijke samenstelling van het dagelijks bestuur.


    Het algemeen bestuur van de ODWH heeft daarom in de vergadering van 11 maart jl. besloten om de methode voor het bepalen van de stemverhouding bij besluitvorming in het algemeen bestuur aan te passen en deze aanpassing te verwerken in een direct op de 13e wijziging volgende 14e wijziging van de gemeenschappelijke regeling ODWH.


    Gevraagd besluit:

    1. Het college toestemming te geven om in te stemmen met de 13e wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst West-Holland conform de tekst van de geconsolideerde regeling;
    2. Als zienswijze aan het college te laten weten dat de raad instemt met de 14e wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst West Holland.
  10. 10

    Het CDA wil in de cie Ruimte een motie bespreken om permanente bewoning in bungalowpark Watertuin mogelijk te maken, conform de ruimte die de nieuwe omgevingswet biedt en de aangenomen motie van Tweede Kamerlid De Groot. Deze motie heeft de weg vrij gemaakt voor een meer flexibele aanpak van transformatie van recreatiewoningen naar reguliere woningen. Een precieze tekst van de motie volgt nog.

  11. 11

    Op de lijst van ingekomen stukken staan brieven en e-mails gericht aan de gemeenteraad.

  12. 11.A

    Ingekomen stukken

    Onderwerp
    14e Wijziging Gemeenschappelijke Regeling ODWH (Omgevingsdienst West Holland)
  13. 11.B

    Ingekomen stukken

    Onderwerp
    Verzoek tot het indienen van zienswijze op de Begroting 2025 ODWH
  14. 11.C

    Ingekomen stukken

    Onderwerp
    Ingekomen stuk: Geluidscherm 3meter hoog
  15. 11.D

    Raadsbrieven & Memo's

    Onderwerp
    Raadsbrief zienswijze VAWOZ
    Raadsbrief Programma Landelijk Gebied en Duurzame Greenport
    Raadsbrief Reactie op initiatiefvoorstel Weids Wandelen
    Raadsbrief Samenwerkingsprogramma DBS 2024
    Raadsbrief Strategische samenwerkingsagenda met Rijnland
    Raadsmemo Stand van zaken moties centrum Sassenheim
    Reactie op de inspreektekst van ondernemers over de auto-ontsluiting

    Raadsvragen

    Onderwerp
    Schriftelijke Vragen oproep aan provincie extra buurten in landelijk gebied
  16. 12

    Op de actielijst staan de lopende actiepunten weergegeven met de stand van zaken vanuit het college.
    Voor de actielijst en stand van zaken openstaande moties verwijzen we u naar de overzichten:

    Op de raadsagenda planning (RAP) is de planning van de raadsstukken te zien.

  17. 13

    Terugkoppeling door de AB -en DB leden van de diverse gemeenschappelijke regelingen (zoals o.a. Holland Rijnland, ISD, Omgevingsdienst, HLT-Samen) over de in de afgelopen periode gehouden AB en DB vergaderingen of bijzonderheden voor aankomende vergaderingen.

  18. 14
    Rondvraag
  19. 15
    Sluiting