Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Meningvormende commissie Raadzaal

Opinierende bespreking startdocument verblijfsrecreatie

maandag 15 februari 2021

20:00 - 22:00
Locatie

Vanuit huis, digitale videovergadering

Uitzending

Agendapunten

 1. 1

  Sessie met de gemeenteraadsleden voor het project ‘Visie Verblijfsrecreatie’.


  De vrijetijdssector is volop in ontwikkeling. Het toerisme zit al jaren in de lift. Corona heeft tijdelijk roet in het eten gegooid, maar herstel wordt verwacht. Ook in Hillegom, Lisse en Teylingen wordt de groei van de sector ervaren. Bovendien zien de gemeenten de kansen die toerisme en recreatie kan bieden. Niet alleen voor de lokale economie, maar ook voor de leefbaarheid, want eigen inwoners maken veel gebruik van de recreatieve infrastructuren. Daarom willen de gemeenten samen een nieuwe visie op verblijfsrecreatie ontwikkelen met aandacht voor de afzonderlijke gemeenten.
  Deze visie geeft duidelijkheid over waar het met toerisme en recreatie in Hillegom, Lisse en Teylingen naartoe zou moeten gaan. En biedt daarmee een helder kader voor partijen met nieuwe initiatieven.
  Tijdens deze sessie willen we de eerste inzichten uit het visietraject delen en het gesprek aangaan om input op te halen over het toekomstbeeld van de vrijetijdssector, de kansen en aandachtspunten die worden gezien en wensen en ideeën die leven.

  Besluit

  De uitkomsten van de meningvormende bespreking worden meegegeven aan het college ter verdere uitwerking van de visie.