Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Gemeenteraad

Vervolg van de raadsvergadering van 3 juni 2021

maandag 7 juni 2021

20:00 - 23:00
Locatie

Digitale videovergadering via MS Teams

Voorzitter
Carla G.J. Breuer

Uitzending

Agendapunten

  1. 0

    Stemuitslag

    voor 88%
    tegen 12%
    voor
    Fractie CDA (5), Fractie D66 (2), Fractie PvdA (2), Fractie Trilokaal (4), Fractie VVD (5), Fractie ChristenUnie (1), Fractie Groen en Leefbaar Teylingen (1), Fractie GroenLinks (2)
    tegen
    Fractie VVD (2), Fractie Piket (1)
  2. 26

    [Doel: besluitvormend]
    De Regionale Strategie Mobiliteit is de middellange en lange termijnvisie van Holland Rijnland. De gemeenteraden van alle 13 participerende gemeenten worden in de gelegenheid gesteld wensen en bedenkingen kenbaar te maken op deze visie. Op 30 juni 2021 neemt het algemeen bestuur van Holland Rijnland een besluit over de Regionale Strategie Mobiliteit.


    Het College stelt de Raad voor om als wens en bedenking mee te geven om de problematiek van de N443 te benoemen als sleutelproject in de Regionale Strategie Mobiliteit Holland Rijnland.


    Besproken in de commissie Ruimte van 11 mei 2021. De commissie adviseert dit voorstel als hamerstuk aan de raad voor te leggen met de kanttekening dat er mogelijk een amendement volgt vanuit het CDA. Het CDA wil graag toevoegen onderzoek te doen naar alternatieve mobiliteitsoplossingen. GroenLinks sluit zich hierbij aan.


    Update 26 mei 2021: Het CDA heeft een amendement aangekondigd, waardoor dit een bespreekpunt wordt.

    Stemuitslag

    voor 100%
    voor
    Fractie CDA (5), Fractie D66 (2), Fractie PvdA (2), Fractie Trilokaal (4), Fractie VVD (7), Fractie ChristenUnie (1), Fractie Groen en Leefbaar Teylingen (1), Fractie GroenLinks (2), Fractie Piket (1)

    Besluit

    Het raadsvoorstel is geamendeerd aangenomen.

    Amendementen

    Titel
    Amendement Regionale Strategie Mobiliteit – Wens en bedenking N443
  3. 27

    Doel: besluitvormend
    De beleidsnota ‘Teylingen positief gezond’ is opgesteld volgens het BOB-model. Tijdens de beeldvormende fase heeft de Raad gesproken met de sportformateur over het sportakkoord, met beleidsadviseurs van de GGD over de uitwerking van het preventieakkoord en met leden van de stuurgroep positieve gezondheid. Tijdens de oordeelvormende fase heeft de Raad verzocht het onderwerp ‘pesten’ en informatie over milieufactoren zoals luchtkwaliteit toe te voegen. Daarnaast is middels een Webinar de nota volksgezondheid met inwoners van Teylingen besproken. De nota ligt nu ter besluitvorming aan de Raad voor.


    De commissie Welzijn adviseert dit als bespreekpunt op de raadsagenda te agenderen. Voor VVD en CDA is de onttrekking uit de algemene reserve voor het tweede en derde jaar een bespreekpunt. Het college komt op vraag van het CDA voor de raadsvergadering terug met een update voor nadere verduidelijking op preventie drugsgebruik. Het CDA overweegt een motie over zero beleid coffeeshops.


    Bij dit punt heeft de VVD een amendement ingediend.

    Stemuitslag

    voor 100%
    voor
    Fractie CDA (5), Fractie D66 (2), Fractie PvdA (2), Fractie Trilokaal (4), Fractie VVD (7), Fractie ChristenUnie (1), Fractie Groen en Leefbaar Teylingen (1), Fractie GroenLinks (2), Fractie Piket (1)

    Besluit

    Het voorstel is geamendeerd aangenomen.


    Besluit:

    1. De beleidsnota volksgezondheid ‘Teylingen positief gezond’ 2021 – 2024 vast te
      stellen.
    2. Voor de uitvoering van de nota ‘Teylingen positief gezond’ in 2021 eenmalig 57.600 euro uit de algemene reserve te onttrekken en voor 2022 en 2023 het college opdracht te geven de jaarlijkse financiering te vinden door bezuinigingen, extra inkomsten of een combinatie daarvan.

    Amendementen

    Titel
    Amendement Financiering Nota Volksgezondheid
    Financiering ter uitvoering nota volksgezondheid
  4. 28

    Doel: besluitvormend
    Met het behoefteonderzoek is in kaart gebracht welke organisaties en verenigingen de behoefte hebben om gebruik te maken van een MFA in Voorhout, waar die behoeften
    precies uit bestaan (wensen en behoefte ten aanzien van ruimte, functionaliteiten, gebruik en locatie) en is een advies uitgebracht in hoeverre de behoeften van organisaties/verenigingen reëel zijn. Op basis van een omgevingsanalyse, de input van betrokkenen en beschreven kansen en bedreigingen, zijn conclusies geformuleerd. Het onderzoek is uitgevoerd op verzoek van de raad middels een motie.


    De commissie Welzijn adviseert het voorstel als bespreekpunt aan de raad voor te leggen.
    Mogelijk volgt een amendement om een MFA te realiseren/onderzoeken in Voorhout, evt. in het bestuurscentrum.


    Bij dit punt hebben CDA, fractie Piket en fractie Groen en Leefbaar Teylingen een amendement ingediend.

    Besluit

    1. Kennis te nemen van het BMC-rapport ‘Behoefteonderzoek realisatie
      Multifunctionele accommodatie Voorhout’.
    2. In te stemmen met de aanbevelingen uit het rapport en de mogelijkheden van
      huisvesting van de bibliotheek te onderzoeken om (latente) behoefte te realiseren.
    3. Dit onderzoek als onderdeel van het uitvoeringsprogramma van de
      Centrumvisie uit te voeren.

    Amendementen

    Titel
    Amendement Multifunctionele accommodatie Voorhout
  5. 28.1

    Stemuitslag

    voor 96%
    tegen 4%
    voor
    Fractie CDA (5), Fractie D66 (2), Fractie PvdA (2), Fractie Trilokaal (4), Fractie VVD (6), Fractie ChristenUnie (1), Fractie Groen en Leefbaar Teylingen (1), Fractie GroenLinks (2), Fractie Piket (1)
    tegen
    Fractie VVD (1)
  6. 28.2

    Stemuitslag

    voor 100%
    voor
    Fractie CDA (5), Fractie D66 (2), Fractie PvdA (2), Fractie Trilokaal (4), Fractie VVD (7), Fractie ChristenUnie (1), Fractie Groen en Leefbaar Teylingen (1), Fractie GroenLinks (2), Fractie Piket (1)
  7. 28.3

    Stemuitslag

    voor 72%
    tegen 28%
    voor
    Fractie D66 (2), Fractie PvdA (2), Fractie Trilokaal (4), Fractie VVD (7), Fractie ChristenUnie (1), Fractie GroenLinks (2)
    tegen
    Fractie CDA (5), Fractie Groen en Leefbaar Teylingen (1), Fractie Piket (1)
  8. 29

    [Besluitvormend]
    Het bestuur van HLTsamen heeft de ontwerpbegroting 2022 vastgesteld en heeft deze begroting samen met de jaarrekening 2020 nu bij de raden van Hillegom, Lisse en Teylingen aangeboden. De raden kunnen vervolgens bij het bestuur HLTsamen hun zienswijze naar voren brengen. Het bestuur HLTsamen neemt deze zienswijzen mee in de definitieve vaststelling van de begroting en zendt daarna de vastgestelde begroting aan de raden.


    Het College stelt aan de Raad voor:

    • Als zienswijze het bestuur van HLTsamen te laten weten dat de raad instemt met de ontwerpbegroting 2022 van de Gemeenschappelijke Regeling werkorganisatie HLTsamen volgens bijgevoegde brief.

    De (zienswijze) begroting is besproken in de commissie DEB van 12 april 2021 met als resultaat dat dit punt als bespreekstuk geagendeerd is. Niet zozeer vanwege de begroting op zich maar vanwege de discussie/standpunten over uitstel/opdrachtgeverschap van de evaluatie HLTSamen.

    Stemuitslag

    voor 96%
    tegen 4%
    voor
    Fractie CDA (5), Fractie D66 (2), Fractie PvdA (2), Fractie Trilokaal (4), Fractie VVD (7), Fractie ChristenUnie (1), Fractie Groen en Leefbaar Teylingen (1), Fractie GroenLinks (1), Fractie Piket (1)
    tegen
    Fractie GroenLinks (1)

    Besluit

    Als zienswijze het bestuur van HLTsamen te laten weten dat de raad instemt met de ontwerpbegroting 2021 HLTsamen volgens bijgevoegde brief.

    Moties

    Onderwerp
    Motie evaluatie HLTSamen
  9. 30
    Het agendapunt evaluatie economische agenda is doorgeschoven naar 8 juli 2021
  10. 31
    Sluiting